Stołówka pracuje pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.00.Wydawanie obiadów odbywa się w godzinach od 12.00 do 13.30, cena obiadu dwudaniowego plus kompot wynosi 7,50 brutto, a drugie danie z kompotem wynosi 7 zł brutto,  koszt zupy 2 zł brutto.

Płatności można dokonywać gotówką lub przelewem na konto bankowe.

Uprzejmie informujemy , że nieobecność dziecka na obiedzie jak i rezerwacje posiłków zgłaszamy tego samego dnia do godziny 8.00 lub w dni poprzedzające nieobecność.

Nasze menu jest pod ścisłą opieką specjalisty, dietetyka – audiator zintegrowanych systemów ghp, gmp i haccp.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji podajemy w jadłospisach.

ALERGENY: MIESZANKA NASION (PESTKI DYNI, NASIONA SŁONECZNIKA, SIEMIĘ LNIANE), MIESZANKA WARZYW (CO NAJMNIEJ DWA RÓŻNE WARZYWA), MIESZANKA ZIÓŁ (BAZYLIA, OREGANO, TYMIANEK, ZIOŁA PROWANSALSKIE), ZABIELANIE JOGURTEM NATURALNYM LUB MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY ( CO NAJMNIEJ DWA RÓŻNE OWOCE).

TEL . KONTAKTOWY 889 360 513

Zapraszamy!

MENU WAŻNE 11.06– 15.06.2018r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIEPIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM,SAŁATĄ, SZYNKĄ DROBIOWĄ, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ŻUREK PO STAROPOLSKU Z ZIEMNIAKAMI, MIĘSEM I ZIOŁAMI   (1, 3, 7, 9) 210 KCAL
FILET Z KURCZAKA W CARRY Z MAKARONEM PEŁNOZIARNISTYM I SOSEM POMIDOROWO –  ZIOŁOWYM, MIX SAŁAT, KALAREPA DO POCHRUPANIA, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1,3,7) 454 KCAL

WTOREK

ŚNIADANIEPIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM,SAŁATĄ, SERKIEM TWAROGOWYM, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM NITKI, LUBCZYKIEM,       MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ (1, 3, 7, 9) 203 KCAL
DUSZONA BITKA WIEPRZOWA W CIEMNYM SOSIE, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z WARZYWAMI SEZONOWYMI, WODA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ 200 ML   (1, 3, 7, 9) 456 KCAL

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, ŻÓŁTYM SEREM, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI,MIĘSEM I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 202 KCAL
MAKARON RAZOWY LUB PEŁNOZIARNISTY SPAGHETTI Z DUSZONYM MIĘSEM I Z SOSEM POMIDOROWO – WARZYWNYM, BAZYLIA I OREGANO, OGÓREK DO POCHRUPANIA, KOMPOT WIELOOWOCOWY Z CZERWONYCH OWOCÓW 200 ML(1, 3, 7, 9) 453 KCAL

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, PASTĄ Z SOCZEWICY, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1,7) 258KCAL

OBIAD: ZUPA KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ (1, 7, 9) 200 KCAL
DUSZONA FRYKADELKA WIEPRZOWA Z ŻÓŁTYM SEREM,  GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, MASEŁKIEM I CEBULĄ, MIZERIA Z JOGURTEM NATURALNYM, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 455 KCAL

PIĄTEK

ŚNIADANIEPIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, GOTOWANYM JAJKIEM, PAPRYKĄ, OGÓRKIEM I SZCZYPIORKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 3, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA BARSZCZ Z MAKARONEM I PIETRUSZKĄ (1, 7, 9) 209 KCAL
PANIEROWANY FILET Z DORSZA Z PIECA, PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z WARZYWAMI I ZIELENINĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 4, 7, 9) 456 KCAL


MENU WAŻNE 18-22
.06.2018r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SZYNKĄ Z KURCZAKA, PAPRYKĄ I OGÓRKIEM SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA GROCHÓWKA Z MIĘSEM, ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 211 KCAL
NALEŚNIKI ZE SEREM TWAROGOWYM Z  BRZOSKWINIĄ  LUB Z OWOCAMI (MALINA, TRUSKAWKA, BANAN), MARCHEWKA DO CHRUPANIA, WODA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ 200 ML (1, 3, 7) 454 KCAL

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SERKIEM TWAROGOWYM, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM ALFABET Z LUBCZYKIEM, MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ (1, 3, 7, 9) 207 KCAL
DUSZONY FILET Z INDYKA W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM, MASEŁKIEM I CEBULĄ, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z WARZYWAMI I ZIELENINĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY Z CZERWONYCH OWOCÓW 200 ML (1, 3, 7, 9) 455 KCAL

ŚRODA

ŚNIADANIEPIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, ŻÓŁTYM SEREM, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA WIOSENNA Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 208 KCAL
SZAGÓWKI Z DUSZONYM GULASZEM WIEPRZOWO – WOŁOWYM W SOSIE WŁASNYM Z , SURÓWKA Z TARTYCH BURAKÓW Z JABŁKIEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY Z CZERWONYCH OWOCÓW(1, 3, 7, 9) 456 KCAL

CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, PASTĄ Z SOCZEWICY, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1,7) 258KCAL

OBIAD: ZUPA KAPUŚNIAK NA WĘDZONCE Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 7, 9) 204 KCAL
DUSZONY STROGONOW WIEPRZOWO – DROBIOWY Z  GROSZKIEM I MARCHEWKĄ, RYŻ RAZOWY, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 455 KCAL

PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, GOTOWANYM JAJKIEM, PAPRYKĄ, OGÓRKIEM I SZCZYPIORKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 3, 7) 258 KCAL

OBIAD: KREM MARCHEWKOWO- DYNIOWY Z PESTKAMI DYNI I MAKARONEM I ZIOŁAMI (1, 7, 9) 206 KCAL   DUSZONY PANIEROWANY FILET Z DORSZA Z PIECA, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KISZONYM OGÓRKIEM, GROSZKIEM I ZIOŁAMI, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML(1, 3, 4, 7, 9) 458 KCAL

Aktualności

I Gala „Szkolnych Wiktorów”

Podsumowanie roku szkolnego 2017/2018 czyli I Gala „Szkolnych Wiktorów” za nami.     Łezka się kręci w oku na wspomnienie o...

Serdecznie zapraszamy Szanownych Rodziców na uroczyste zakończenie nauki w gimnazjum, które odbędzie się w czwartek 21 czerwca 2018 roku o...