Szkoła Podstawowa nr 78

im. prof. Wiktora Degi w Poznaniu

Biuletyn Informacji Publicznej Szkoły Podstawowej nr 78 w Poznaniu

    Stołówka pracuje pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.00.Wydawanie obiadów odbywa się w godzinach od 12.00 do 13.30, cena obiadu dwudaniowego plus kompot wynosi 7,50 brutto, a drugie danie z kompotem wynosi 7 zł brutto,  koszt zupy 2 zł brutto.

Płatności można dokonywać gotówką lub przelewem na konto bankowe.

Uprzejmie informujemy, że nieobecność dziecka na obiedzie jak i rezerwacje posiłków zgłaszamy tego samego dnia do godziny 8.00 lub w dni poprzedzające nieobecność.

Nasze menu jest pod ścisłą opieką specjalisty, dietetyka – audiator zintegrowanych systemów ghp, gmp i haccp.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji podajemy w jadłospisach.

ALERGENY: MIESZANKA NASION (PESTKI DYNI, NASIONA SŁONECZNIKA, SIEMIĘ LNIANE), MIESZANKA WARZYW (CO NAJMNIEJ DWA RÓŻNE WARZYWA), MIESZANKA ZIÓŁ (BAZYLIA, OREGANO, TYMIANEK, ZIOŁA PROWANSALSKIE), ZABIELANIE JOGURTEM NATURALNYM LUB MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY ( CO NAJMNIEJ DWA RÓŻNE OWOCE).

TEL . KONTAKTOWY 889 360 513

Zapraszamy!

 

Komunikat

   Ze względu na znaczną podwyżkę cen energii, siły roboczej oraz samych produktów nasze przedsiębiorstwo zdecydowało się na niewielką podwyżkę cen oferowanych produktów. Zmiany wchodzą w życie z dniem 01.01.2019r.

  • Zestaw obiadowy + kompot                        – 8 zł

  • II danie + kompot                                      – 7,50 zł

  • zupka                                                         –  2,50 zł

  • Zestaw obiadowy – specjalistyczna dieta   –  9zł

Cenimy Państwa przychylność i mamy nadzieją na kontynuacje współpracy. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny na numer telefonu 531686809 lub mailowo na adres phu.barbara.bober@interia.pl.

ZESPÓŁ PHU BARBARA BOBER

 

MENU WAŻNE 12.02 – 22.02.2019r

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SZYNKĄ DROBIOWĄ, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA GULASZOWA Z MIĘSEM, WARZYWAMI I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 223 KCAL
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM W SOSIE WŁASNYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KUKURYDZĄ, CZERWONA FASOLA, RUKOLA, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 4, 7, 9) 451 KCAL

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SERKIEM TWAROGOWYM, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA ROSOŁ Z MAKARONEM ALFABET, LUBCZYKIEM,     MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ (1, 3, 7, 9) 223 KCAL
ZIOŁOWY DUSZONY FILET Z KURCZAKA W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH, PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z WARZYWAMI I ZIELENINKĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 485 KCAL

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, ŻÓŁTYM SEREM, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 219KCAL
DUSZONY STROGONOW WIEPRZOWO – DROBIOWY Z GROSZKIEM I MARCHEWKĄ, RYŻ RAZOWY, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 495 KCAL

CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, PASTĄ Z SOCZEWICY, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1,7) 258KCAL

OBIAD: ZUPA FASOLKI SZPARAGOWEJ Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 7, 9) 225 KCAL
DUSZONA PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z TARTYCH BURAKÓW Z JABŁKIEM, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 489 KCAL

PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, GOTOWANYM JAJKIEM, PAPRYKĄ, OGÓRKIEM I SZCZYPIORKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 3, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA BARSZCZ Z MAKARONEM I ZIOŁAMI (1,7, 9) 219 KCAL
NALEŚNIKI Z OWOCAMI (MALINA, TRUSKAWKA, BANAN) LUB ZE SERKIEM TWAROGOWYM Z BRZOSKWINIAMI, MARCHEWKA DO POCHRUPANIA, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ 200 ML  (1, 3, 7, 9) 486 KCAL