Stołówka pracuje pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 15.00.Wydawanie obiadów odbywa się w godzinach od 12.00 do 13.30, cena obiadu dwudaniowego plus kompot wynosi 7,50 brutto, a drugie danie z kompotem wynosi 7 zł brutto,  koszt zupy 2 zł brutto.

Płatności można dokonywać gotówką lub przelewem na konto bankowe.

Uprzejmie informujemy , że nieobecność dziecka na obiedzie jak i rezerwacje posiłków zgłaszamy tego samego dnia do godziny 8.00 lub w dni poprzedzające nieobecność.

Nasze menu jest pod ścisłą opieką specjalisty, dietetyka – audiator zintegrowanych systemów ghp, gmp i haccp.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji podajemy w jadłospisach.

ALERGENY: MIESZANKA NASION (PESTKI DYNI, NASIONA SŁONECZNIKA, SIEMIĘ LNIANE), MIESZANKA WARZYW (CO NAJMNIEJ DWA RÓŻNE WARZYWA), MIESZANKA ZIÓŁ (BAZYLIA, OREGANO, TYMIANEK, ZIOŁA PROWANSALSKIE), ZABIELANIE JOGURTEM NATURALNYM LUB MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY ( CO NAJMNIEJ DWA RÓŻNE OWOCE).

TEL . KONTAKTOWY 889 360 513

Zapraszamy!

 

MENU WAŻNE 15-19.10.2018r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SZYNKĄ DROBIOWĄ, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA GULASZOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ, ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 203 KCAL
MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z TUŃCZYKIEM W SOSIE WŁASNYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KUKURYDZĄ, RUKOLA, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 4, 7, 9) 451 KCAL

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SERKIEM TWAROGOWYM, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM NITKI, LUBCZYKIEM, MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ (1, 3, 7, 9) 203 KCAL
PANIEROWANY FILET Z INDYKA ,PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM I  MASEŁKIEM, SURÓWKA Z TARTEJ MARCHEWKI Z BRZOSKWINIAMI, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 455 KCAL

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, ŻÓŁTYM SEREM, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA KAPUŚNIAK NA WĘDZONCE Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 7, 9) 204 KCAL
DUSZONY STROGONOW WIEPRZOWO – DROBIOWY Z GROSZKIEM I MARCHEWKĄ, RYŻ RAZOWY, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 455 KCAL

CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, PASTĄ Z SOCZEWICY, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1,7) 258KCAL

OBIAD: ZUPA KOPERKOWA Z MAKARONEM I WARZYWAMI (1, 7, 9) 200 KCAL
DUSZONA FRYKADELKA WIEPRZOWA Z ŻÓŁTYM SEREM, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, MASEŁKIEM I CEBULĄ, MIZZERIA Z JOGURTEM NATURALNYM, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 455 KCAL

PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, GOTOWANYM JAJKIEM, PAPRYKĄ, OGÓRKIEM I SZCZYPIORKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 3, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM I PIETRUSZKĄ (1, 7, 9) 209 KCAL
GOTOWANE JAJKO W SOSIE ŚMIETANKOWO – KOPERKOWYM, PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z MASEŁKIEM I CEBULKĄ SZPINAK LUB GOTOWANA MARCHEWKA, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 451 KCAL

 

MENU WAŻNE 22-26.10.2018r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SZYNKĄ DROBIOWĄ, POMIDOREM ORAZ RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA GULASZOWA Z MIĘSEM, FASOLĄ, ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 7, 9) 208 KCAL
RACUCHY Z JABŁKIEM I Z SOSEM OWOCOWO-WARZYWNYM (MALINA, TRUSKAWKA, BANAN, SŁODKA PAPRYKA), KALAREPA DO POCHRUPANIA, WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ 200 ML (1, 3, 7, 9) 456 KCAL

WTOREK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, SERKIEM TWAROGOWYM, POMIDOREM I RZODKIEWKĄ, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM NITKI, LUBCZYKIEM, MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ (1, 3, 7, 9) 203 KCAL
FILET Z KURCZAKA W CIEŚCIE, PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z TARTEJ MARCHEWKI Z BRZOSKWINIOM, KOMPOT WIELOOWOCOWY Z OWOCÓW SEZONOWYCH 200 ML (1, 3, 7, 9) 459 KCAL

ŚRODA

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, ŻÓŁTYM SEREM, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 7, 9) 205 KCAL
PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM Z KLUSKAMI ZIEMNIACZANYMI „SZAGÓWKI”, WARZYWA NA PARZE „AL DENTE”, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 459 KCAL

CZWARTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, PASTĄ Z SOCZEWICY, POMIDOREM I OGÓRKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1,7) 258KCAL

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I ZIOŁAMI (1, 3, 7, 9) 197 KCAL
GOŁĄBKI „BEZ ZAWIJANIA” W SOSIE POMIDOROWO – ZIOŁOWYM Z RYŻEM, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, BIAŁA KAPUSTA „AL DENTE”, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 7, 9) 425 KCAL

PIĄTEK

ŚNIADANIE: PIECZYWO RAZOWE LUB PEŁNOZIARNISTE Z MASŁEM, SAŁATĄ, GOTOWANYM JAJKIEM, PAPRYKĄ, OGÓRKIEM I SZCZYPIORKIEM, SUROWY OWOC, HERBATA LUB KAWA ZBOŻOWA 200 ML (1, 3, 7) 258 KCAL

OBIAD: ZUPA PIECZARKOWO – ZIEMNIACZANA Z MAKARONEM I ZIOŁAMI (1,7, 9) 203 KCAL (1, 7, 9) 209 KCAL
PANIEROWANY FILET Z DORSZA Z PIECA, PUREE Z GOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW Z KOPERKIEM I MASEŁKIEM, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z MARCHEWKĄ I ZIELENINĄ, KOMPOT WIELOOWOCOWY 200 ML (1, 3, 4, 7, 9) 456 KCAL

Aktualności

„Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas.” Flora Edwards Drodzy Rodzice,...

Nasze filmy na 35. MFF Dozwolone do 21 lat. „KREDA” zdobyła I MIEJSCE!

     Pod koniec września (18-21 września 2018r.) pojechaliśmy dużą grupą uczniów ze szkoły podstawowej oraz uczniami gimnazjum do warszawy...

KONKURS na wypukłą pocztówkę

     Serdecznie zachęcamy dzieci i młodzież naszej szkoły do uczestnictwa w konkursie plastyczno-technicznym  pt. „W kręgu przyrody” w ramach projektu...